Sokszínű szervezet top 10 díj

A Sokszínű Szervezet TOP 10 díj az mtd Tanácsadói Közösség által kifejlesztett  Sokszínűségi Index eredményén alapul. Ezt az elismerést azok a szervezetek kaphatják meg, amelyek a 2 évenként megvalósuló mtd Benchmark Kutatás eredményei alapján kiszámított Sokszínűségi Index alapján a 10 legmagasabb pontszámot érik el. A munkahelyi esélyegyenlőség és sokszínűség tekintetében kifejtett szervezeti teljesítményt a Sokszínűségi Index egy nullától százig terjedő skálán osztályozza, ezáltal könnyen összehasonlíthatóvá válnak a szervezetek teljesítményei. A Sokszínűségi Index mellett minden alkalommal az adott évben aktuális fókusztémában is felmérjük a vállalati gyakorlatokat. 2011-ben Rehabilitációs Index ( a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának gyakorlatai), majd 2013-ban a Családbarát Index (munka-magánélet egyensúlya, családbarát intézkedések, kisgyermekes szülők foglalkoztatása) került kialakításra. A Sokszínű és Családbarát Szervezet TOP 10 díj már nem pusztán az online kérdőív kitöltése, hanem a munkavállalói “visszamérés”, és vezetői interjú eredményei alapján került odaítélésre.

A Sokszínű Szervezet TOP 10 logót a nyertes szervezetek két évig, a következő benchmark felmérés eredményének kihirdetéséig használhatják.

A Sokszínű Szervezet TOP 10 díjhoz használt Sokszínűségi Index felépítése a következő:

Sokszínűségi Index

Pontszám

1)      A foglalkoztatottak összetételének sokszínűsége

2)      Az esélyegyenlőségi politika intézményesültsége

3)      Az esélyegyenlőséget és sokszínűséget támogató HR eszközök használata

4)      Esélyegyenlőséget javító intézkedések és juttatások

5)      Az esélyegyenlőségi politika jövőbeni fejlesztése

Összesen

Eddigi díjazottaink:

sokszinu_2011_konv

2011-ben Sokszínű Szervezet TOP 10 díjazottak: Gábor Dénes Főiskola, Magyar Telekom Nyrt, Jabil Circuit Magyarország Kft., Nestlé Hungária Kft., Unilever Kft., Alcoa Köfém Kft., MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Zrt., Felina Hungária, IBM Magyarország Kft., Novartis Hungária Kft.

Untitled-1

2013-ban Sokszínű és Családbarát Szervezet TOP 10 díjban részesültek: HP Magyarország  Kft.,Magyar Telekom Nyrt., Nestlé Hungária Kft., Provident Zrt., K&H Bank Zrt., Unilever Magyarország Kft., Citibank Magyarország, Jabil Circuit Magyarország Kft., Nyírségvíz Zrt.

KKV különdíj: Rati Kft.

A 2015 február 20-ig futó mtd Benchmark Kutatásunk a munkahelyek generációs sokszínűségéről, amely alapján a Sokszínű Szervezet TOP 10 elismerések 2015 májusában odaítélésre kerülnek, itt érhető el.