Kutatások

Az mtd Tanácsadói Közösségben rendszeresen végzünk társadalmi és vállalati kutatásokat. A vállalati esélyegyenlőségi, sokszínűségi gyakorlatok feltérképezésére elindított mtd Benchmark Kutatásunk kétévenként indul útjára, minden alkalommal egy-egy új fókusztéma integrálásával. 2009-ben az általános vállalati sokszínűségi helyzetképet mértük fel. 2011-ben a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának gyakorlatát és a kapcsolódó terveket, 2013-ban pedig a munka-magánélet egyensúlyát támogató vállalati gyakorlatokat térképeztük fel és készítettünk összefoglaló tanulmányt mindhárom témában. A kutatási tanulmányok díjmentesen letölthetőek itt.

2014-2015-ben a munkahelyek generációs sokszínűségét vizsgáljuk és e témában szervezzük a IV. Esélykonferenciánkat, amely 2015. május 28-án lehetőséget biztosít majd a Sokszínű és Multigenerációs Szervezet TOP 10 díj átadására is.

2013 folyamán kutatási tevékenységünket kiterjesztettük a munkavállalói igények megismerése irányába is, MMK Campus Projektünk keretében két online kutatást is elindítottunk. Az egyik felmérés azt vizsgálta, hogy a fogyatékos egyetemi/főiskolai hallgatóknak, végzősöknek milyen elképzeléseik vannak a munkaerőpiacról, továbbá milyen volna számukra az ideális, befogadó munkahely. A másik kutatásunkkal a már végzett, állást kereső fogyatékos diplomások munkaerő piaci preferenciáit kívántuk feltérképezni.

Bővebb információ a kutatásokról és az eredményekről itt kérhető: info@mtdtanacsado.hu